Restauranter vi besøgte i Giardini Naxos

Der er adskillige gode spisesteder i Giardini Naxos, og vi har langt fra besøgt dem alle.

Taverna Naxos da Angelo

Vores foretrukne er Taverna Naxos da Angelo, hvor vi har spist masser af gange. Kulinarisk er det næppe byens bedste, men der er hyggeligt, og man får en rigtig god behandling.

Ofte kommer Mama eller Angelo med små mellemretter eller lækkerier fra deres have. Deres minestrone er blandt de allerbedste, jeg har smagt. Den er forskellig fra dag til dag, alt efter hvilke grøntsager der er dagsfriske.

Taverna Naxos da Angelo

I mine rejsebeskrivelser fra 2006 og 2008 har jeg skrevet om stedet flere gange, og jeg vil undgå at gentage mig selv. Det skal dog lige med, at sønnen, der serverer, gerne spørger, om man er færdig, før han fjerner tallerknerne.

Han er ikke så stiv til engelsk, og når det lige netop er turister fra Finland, er det altså svært at holde masken, når han spørger:

"Are you finish?"

Minestrone Taverna Naxos Appelsin og jordbær på Taverna Naxos
Klik for større billede.

Trattoria i Limoni

Trattoria i Limoni og Le Désir piquant (se nedenfor) ligger på strandpromenaden i byens nordlige ende - altså en pæn spadseretur fra Naxos eller Recanati, hvor de fleste bor.

Vi besøgte stedet to gange. Første gang var mandag den 23. maj, hvor det regnede næsten uafbrudt, og vi valgte stedet, simpelthen fordi det lå kun to minutters gang fra lejligheden. Her er hvad jeg skrev i min dagbog.

"Kl. 20 skrår vi over gaden til Trattoria di Limoni. Vi skal ikke på ekskursion i dette vejr.

Det er et lille sted, og der sidder allerede fire lokale. En yppig siciliansk pige med gnistrende sort hår og højrød bluse byder os velkommen. Bordet er ikke langt fra fjernsynet, som kører med en plat italiensk kanal for dæmpet volumen.

Vi bestiller pizza, vin og vand. Det er ikke det heldigste bord, vi har valgt, for det vipper, og det er selve bordpladen, så det hjælper ikke at lægge noget under benene. Der skal ikke for meget i glassene, for det bølger til 5 på Richterskalaen, når pizzaen skæres.

Og skæres, det skal der. Bunden er hårdt bagt, og kanten er næsten umulig at save over. Jeg får skåret en lagune og spiser det inderste, inden jeg spiser koralrevet med fingrene.

Her er dejlig varmt efter lejlighedens råkulde. Der kommer flere gæster til, og det lille lokale er næsten fyldt op, men man presser os ikke for at bestille mere eller komme ud af vagten. Vi får uforstyrret lov at nippe til vinen.

Vi får en is og derefter kaffe (til mig) og likør, og regningen lyder på 40 €. Havde vi begrænset os til pizza, vin og vand, var det løbet op i 24 € inkl. coperti. Billigt.

Nogle dage senere ser jeg i vinduet hos en ejendomsmægler, at Trattoria i Limoni er til salg for 140.000 €. Det var måske en idé. Om vinteren kan man holde varmen ved at tænde op i pizzaovnen.

Regnen siler ned, og selvom det er en kort tur hjem, er jeg glad for, at vi tog paraplyerne med."

Vi besøgte stedet igen fredag aften, hvor vejret var pragtfuldt, og vi kunne sidde ude. Da fik vi en ganske glimrende portion pasta, som var en langt bedre oplevelse end pizzaen - og bordet gyngede heller ikke.

Trattoria i Limoni, Via IV Novembre, 97, Giardini Naxos. Tlf. +39 09425 71044

Da Roberto - Le Désir piquant

Pasta med sardiner og fennikel

Farfalle med pistacie-pesto

Klik for større foto

Denne ristorante er næsten nabo med Trattoria i Limoni, og maden er der absolut intet at udsætte på - tværtimod.

Første gang fik Helle antipasti med forskellige sicilianske lækkerier efterfulgt af en udmærket karrykylling med basmatiris.

Jeg fik en glimrende pasta (penne) med sardiner og fennikel. Der var også korender og andet, som gav et arabisk pift. Sardinerne var nærmest mumset ud og dominerede slet ikke smagen. Rigtig godt.

Til hovedret valgte jeg grillet kalv, og det var en smørmør kalvekotelet. Super kvalitet og en rigtig god insalata mista som tilbehør.

Anden gang, vi besøgte stedet, var til frokost. Vi fik begge farfalle med pesto af pistachie, og igen var det rigtig godt. Der var også noget mandelmel i, tror jeg.

Skal man sige noget negativt om stedet, er det, at stolene indenfor ikke er så magelige, og at betjeningen er professionel og korrekt.

Det er selvfølgelig forkert at klage over det sidste, men det går også mere på, at vi nu havde vænnet os til og savnede den personlige og hjertevarme betjening på familiedrevne steder.

Via IV Novembre 59, Giardini Naxos, Tlf. +39 0942 53063 e-mail: ledesir (snabela) alice (punktum) it

På næste side kan du læse om, hvordan vi på denne restaurant blev vidner til udbetaling af beskyttelsespenge.