Fra Sicilien til Rom

Lorrie har tilbudt at køre os til lufthavnen, hun har et ærinde i nærheden. Det er jo bekvemt. Vi er der lidt over 10, og selvom flyet først letter 11:45, er det ikke for tidligt.

Der er nemlig pres på. Det tager tid at tjekke ind, og bagefter tager det lang tid at komme gennem sikkerhedskontrollen. Det kunne gå hurtigere, men måske har de ikke mandskab til at bemande de sluser, som ikke benyttes.

Vi er igennem et kvarter før boarding, så der er lige tid til at købe og spise et par arancini med fyld. Under flyveturen til Rom er der så meget turbulens, at drinksvognen ikke ruller gennem flyet.

Bussen til byen er billigere end Leonardo Expressen, men toget er mere komfortabelt, og turen tager kun en halv time.

Hotel Contilia

Hotel Contilia ligger få minutters gang fra hovedbanegården. Kvarteret er ikke just attraktivt, men afstanden er praktisk, når vi skal tilbage i morgen.

Hotellet er sådan set pænt nok, og vi overnattede her også sidste år, men der er noget sjusket over disse mellemklassehoteller - småting som ikke fungerer, fordi nogen ikke tager ansvar.

Det kan være bidetet, der lækker, toilettet som løber eller den defekte sengelampe. Den slags man ikke gider brokke sig over, når man kun skal være der en enkelt nat. Personalet er sikkert underbetalt, ingen tager ansvar.

Indkøb

Skidt, vi går ud for at købe ind. Der er ikke langt til det gode "underjordiske" supermarked bag Maggiore-basilikaen, og her finder vi en solid humpel parmesan på 1,3 kg, lagret i 24 måneder. Der ryger også to flasker limoncello i nettet - solskin på flaske!

Piazza della Madonna dei Monti

Vinduer i Via Urbana
Klik for større foto

Hjem med rovet og så ned på Piazza della Madonna dei Monti. På vejen stikker vi lige hovedet ind til købmanden på hjørnet af Via Urbana og køber tørrede porcinisvampe (Karl Johan). 9,5 € for 120 gram - de kostede det dobbelte i Taormina.

På piazzaen nipper vi hvidvin og betragter folkelivet. Et par gademusikanter (harmonika og guitar) spiller virkelig professionelt, og herren ved nabobordet er så begejstret, at han giver 10 € ved "kollekten".

Her er atmosfære, men vi fornemmer, at kvarteret er på vej til at blive mondænt, sådan som det gik med Trastevere. Butikker bliver til boutiques.

Tempio di Mecenate

Den gode ristorante, Tempio di Mecenate, ligger tæt på hotellet og desto større grund til at spise her igen. Vi har spist her mange gange efterhånden, og kvaliteten har været god hver eneste gang.

Tempio di Mecenate Grillet lam med ovnkartofler Kokosis
Klik for større foto

Vi får bruschette med tomat og dernæst smørmør lam med lækre ovnkartofler. Lammets udskæring er vel det, man kalder chop-chop. Hertil en super Barbera d'Alba. Til dessert kokosis, som serveres i en halv kokosnød. Oh fryd, hvor smager den godt!

Hjemrejse

Det trækker op med skyer i Rom, og tamilerne går forventningsfulde rundt med paraplyer til salg. Det smådrypper, da vi går til banegården.

Norwegian åbner for check in allerede 2½ time før afgang, og det er rart med tid til at få en bid brød, inden vi letter.

Det har været en dejlig ferie, og så pyt med at græsplænen hjemme er vokset til chokerende højde. Der må være faldet meget regn, mens vi har været væk.

Hehe!