Taormina og det græske teater

Det er en smuk, smuk morgen uden en sky på himlen. Havet er som dækket af blank olie. Et stort krydstogtskib lægger sig til rette i bugten, og snart piler småbåde i land med passagerer.

Bussen til Taormina kommer præcis 8:25. Himlen er fejet helt ren, og det må være dagen at besøge det antikke græske teater og nyde udsigten.

Det græske teater

Det græske teater i Taormina

Etna set fra det græske teater

Udsigt over Giardini Naxos

Teatret åbner kl. 9, og en kø samler sig, før gitterlågen åbnes. Billetter koster 6 euro for en voksen, det samme som sidst. Udsigten er lige så mageløs som for to år siden, som da Goethe beskrev den i 1787, og som da teatret blev bygget i antikken.

Tur i Taormina

Efter en time går vi tilbage mod byen. Vejen er tæt pakket med turister, som går spidsrod mellem souvenirbutikkerne, der er tæt pakket med ragelse. Det bliver til kaffe og cornetti på torvet overfor museet og så en slentretur ad Corso Umberto.

Forleden passerede vi en musikforretning, hvorfra der lød mandolinmusik, en melodi jeg genkendte fra filmen "Avanti" (romantisk komedie med Jack Lemmon og Juliet Mills). Jeg forklarer sagen og nynner som en beostær et par velklingende strofer. Titlen kender jeg ikke.

Ekspedienten sætter en CD på og spiller starten på forskellige numre. "No", "No" og "No" siger jeg hver gang, men pludselig er den der, og jeg udbryder: "Si! That's it!".

Det myldrer med turister, som taler mange sprog. Mange er i flok og følger lydigt en førerhund. Turbusserne har udspyet deres indhold, og mon ikke også der er en del fra det store krydstogtskib i bugten?

Vi snupper bussen til Giardini 11:45.

Vi spiser hjemme for en gangs skyld

Sicilianske kirsebær

Vi køber ind til frokost og aftensmad. Frokosten rundes af med gorgonzola og kirsebær, der er som søde kys.

Efter siestaen inviterer altanen til at fortsætte dovenskaben. Vejret i dag er det bedste hidtil, og der er mange på stranden og sågar i vandet, som ikke kan være mere end ca. 18 grader.

Arbejdet på bølgebryderen fortsætter. De er nu længere ude, end vi havde forestillet os var planen, og lastbilernes lavasten forsvinder bare ned i dybet, så gravkoen næsten ikke har noget at lave.

De sidste passagerer sejles tilbage til krydstogtskibet. Efter en tur ud på molen og en aperitivo på tagterrassen laver vi mad: spaghetti med sovs af friske tomater, løg, hvidløg, pancetta (italiensk bacon) i tern, fennikelkrydret pølse og frisk basilikum.

Helle skærer en melon i tern til dessert og lader den stå fremme. Det var en fejl, for snart har den saftige og velduftende melon tiltrukket sværme af små frugtfluer. Melonen skylles og tildækkes, men fluerne forlader os næppe foreløbig. De sidder tæt på altandøren og afventer en ny chance.

Vi er for mætte til at gå aftentur og nyder i stedet at sidde på altanen. Månen holder fri i aften; men der er stjerneklart, og brændingen er utrættelig.

Fredag den 23. maj 2008

Afslapning i Giardini Naxos

Solopgang i Giardini Naxos

Jeg vågner 5:45 og ser ud over havet. Himlen er orange over Calabriens silhuet. Lidt efter står solen op, og det går stærkt. Fiskerbåde ligger spredt som små sorte klatter i modlyset. Der er kun nogle få skytotter. En ny smuk dag.

På trappen ved elevatoren ligger der peanuts over alt, og på vægge og trappetrin er der indtørrede plamager af rødvin. Vi gætter på, at nogen har været til Startours sicilianske aften med vin ad libitum og så har fortsat festen på tagterrassen.

Lystfisker på molen i Naxos

Morgenturen går igen ud på molen. Der er livlig trafik fra krydstogtskibet, som smed anker i bugten kl. 7:15. På havnen holder busser i kø med skilte i forruderne: "Taormina Highlights", "Delightful Taormina and Mt. Etna" osv. De mange krydstogtskibe bringer forretning til byen og regionen.

Gammelmor med hennahåret kommer ud med vores cappuccini og helt uden at spilde. Klokken er kun 9, men der er allerede temmelig varmt. Guider venter i flok på det modsatte fortov, og busserne fyldes op.

Recanati

Vi fortsætter ud mod Recanati som ligger syd for Naxos. Det er hotelkvarteret. Vejen langs det arkæologiske område er pæn med brolægning, palmer og bænke. Recanati er ikke særlig hyggelig; hoteller, restauranter og turister. Ganske som vi huskede det fra 2006. Vi fryder os over at bo i selve byen.

Vi går tilbage til Pamar og køber ind på vejen, sætter os på den nordvendte altan og nyder tilværelsen. Jeg svinger mig op til et besøg på netcaféen, men der er intet nyt hjemmefra. Efter frokost kommer skiltet med "Prego non disturbare" på døren.

Efter siestaen er der energi til en eftermiddagstur, hvorefter vi slår os ned på tagterrassen. Der er næsten for varmt i solen, men også kun næsten. Krydstogtskibet fra Crystal Tours letter anker kl. 17:50, og den lille lodsbåd piler hjem til havnen. Vinden er ganske svag, og der er knap en bølge at se på havet.

Aften på Taverna Naxos

Dagen sluttes af på Taverna Naxos. Helle får skinke med melon og jeg forskellige sicilianske specialiteter: oste, salami og lækre marinerede oliven. Som secondo får vi cotoletto della spatola: paneret og velsmagende fiskefilet af "spatelfisk". Vi har set den hos fiskehandleren; den er meget lang, slank og sølvskinnende.

Vi slutter af med macedonia con gelato, en frugtsalat som Quasi selv laver af æble, pære, appelsin, jordbær, kirsebær og en stor klat velsmagende flødeis.

Stjernehimlen nydes fra altanen og så i seng.