Torsdag i Puerto de la Cruz

Det er ved at lysne, da jeg sætter mig på altanen indhyllet i et tæppe. Der er morgenkoldt, til solen kæmper sig op over bjergene.

Brænding Puerto de la Cruz Farveladeportrætter på promenaden Blomster ved San Telmo
Klik for større billede

Op ad formiddagen går vi tur, og i dag lægger vi vejen omkring læderhandleren for at se, om der er noget, der frister. Det er der ikke og da slet ikke en sombrero med glasperler på skyggens kant.

Ved den centrale kirke er der en lille oase med palmer, julestjerner og bænke. Her slår vi os ned en stund og læser, før vi går videre til Caffe Amanusa i Calle La Hoya.

Ebano Café ved kirken er sådan set okay, men på Amanusa er betjeningen ikke så lidt kvikkere, priserne er lavere, og der er ingen musikanter, som skal tjene til dagen og vejen.

To colaer for 3 euro er til at overkomme, og så kan man ugenert glo på de forbipasserende. I dag er en dværg og to hold trillinger det mest bemærkelsesværdige.

Supermarkedet

Palmealléen

Vejen hjem går via supermarkedet, hvor vi hver gang forundres over priserne. I dag blev det til et stort brød, en liter appelsinjuice, to dåser cola, en flaske hvidvin, 1½ liter vand, en "stang" lommeletter og en pakke espresso for 9,18 euro.

Vejen uden for supermarkedet er trafikeret, men det er intet problem at komme over - alle bilister holder straks, når en fodgænger gør mine til at passere et fodgængerfelt. Det er ikke som hjemme, hvor de fleste lader som ingenting og kører videre.

Lammebov og Stroganoff

Vi tilbringer eftermiddagen på altanen og går direkte ned på La Cazuela. De konfiterede andelår står ikke længere på kortet, og der er ikke så meget andet, der frister, så vi bliver enige om at prøve deres stroganoff.

Da Dario kommer for at tage imod bestilling, spørger jeg dog, om de har noget specielt på menuen i dag. Han bekræfter: De har lammeskulder, men der er kun en portion tilbage.

Jeg spørger Helle, om hun ikke vil have den, men hun afslår opofrende, så lammet går til mig og stroganoffen til Helle.

"Mørt oksekød i svampesauce" havde været en mere præcis betegnelse end stroganoff, men det smager okay, lyder meldingen.

Lammet er rigtig lækkert, ovnstegt og gyldent med kartofler, tomater og løg som har simret i skyen og fået masser af god smag. Det er dog noget af en dissektionsopgave, og det er godt, at tallerkenen er X-large.

Vi slutter af med espresso og Carlos I. Efterfyldningen, da vi be'r om regningen, er næsten lige så stor som første glas. Hjem i seng.