Slut med godt vejr

Torsdag - så fik det gode vejr en ende. Over havet ligger en tung dis, og snart regner det. Ikke voldsomt, men en forsigtig finregn. Der er for koldt på altanen.

Vi spiser sen morgenmad, og kl. 10:15 braser rengøringsdamen ind uden så meget som at banke på. Den eneste undskyldning, jeg kan tænke på, er, at hun har fået forkert besked fra receptionen, om at vi var gået ud - eller har misforstået samme.

Hun klarer dog rengøringen hurtigt, og så bliver vi da ikke forstyrret mere af hende.

Opklaring og mere regn

Kyllinger på Tenerife
Klik for større foto

Ved 13-tiden er det klaret så meget op, at vi går den sædvanlige tur. For enden af boulevarden, nede ved vandet, går en fritlevende høne rundt med sine kyllinger. De er små og søde. Forleden så vi også et par rotter, men ikke i dag.

På hjemvejen begynder det at dryppe, og da vinden bærer regn ind på altanen, flytter vi bare bord og stole rundt om hjørnet.

Vi spadserer endnu en tur, og får en aperitif på Ebano Cafe. Der er sat "villatelt" op om fortovsafsnittet, så man kan sidde i læ og tørvejr.

En ældre dame sidder alene og spiser. Hun får hvidvin med isterninger til. Hun og manden kom her i mange år, og nu er hun alene med minderne. Ja, det er kun min fantasi, men hun ser forbandet ensom ud.

Compostellana

Gratineret løgsuppe
Klik for større foto

Vi svigter La Cazuela og går på Compostellana, som ligger lige om hjørnet fra samme. Helt svigt er det dog ikke, for restauranterne er begge dele af samme kæde, der vistnok har fem restauranter i Puerto de la Cruz.

Gratineret løgsuppe til forret. Velsmagende, men løgene er skåret så groft, at de er svære at styre med skeen alene.

Til hovedret spaghetti. Helles med laks, spinat og mascarpone, min en traditionel bolognese. Der er rigeligt med sugo, men bolognesen er lidt til den søde side.

Spaghettien er kogt turistvenligt, dvs. lidt for meget - mere al gebis end al dente. Også her kan man få Pergamino Crianza - ikke noget dårligt sted.

De sidste dage

Fredag morgen er grå som i går, men solen står op og sejrer, så vi kan sidde i varme på altanen og spise morgenmad. Herligt!

Vi spadserer formiddagsturen i strålende sol - et skilt ved promenadens begyndelse siger, at der er 30 grader i solen.

Kanarisk altan Fodgængerfelt i Puerto de la Cruz
Klik for større billede

Kyllingerne nede ved vandet vokser hurtigt og piler rundt. Rotterne ser vi ikke noget til. Vi er hjemme ved 12-tiden, og det er for varmt i solen på altanen. Helle prøver ganske vist i 10 minutter, men giver så op.

Senere bliver det gråt igen, og blæsten tager til. Lidt før 16:30 starter det med finregn. Vejret kan være meget omskifteligt, når der er øklima, og det bekræftes igen, da det slår over i regn, som absolut ikke er fin.

Vi er ikke låst inde. Vi kunne slå paraplyerne ud og spadsere aftentur, falde ind et sted og få en aperitif under tag og spadsere tilbage til en af restauranterne nær hjemmet.

Men der er ingen grund til at være tapper. Vi har, så vi kan få en aperitif i den tørre og lune lejlighed.

La Cazuela

Regnen stilner af, men indbyder ikke til slentren, så vi går direkte til La Cazuela. Forretten er bresaola - tynde skiver røget oksekød med parmesan, bøffelmozzarella m.m. - lækkert.

Bresoala Andebryst i mandarinsauce
Klik for større billede

Til hovedret andebryst med sød mandarinsauce og ris. Helle får pannacotta med mandelcreme til dessert. Kaffe og Carlos og så er vi modne til at gå i seng.

Musikken udenfor er en guitarspiller, der spiller Knopfler, Clapton og mere i samme stil. Den unge pige, som betjener fortovsafsnittet, kan slet ikke holde kroppen i ro, når han spiller.

Lørdag

Jeg fik ikke taget dagbogsnotater om lørdag den 17., sidste dag før hjemrejsen, men den har sikkert fulgt samme mønster som de andre dage. Var der sket noget anstrengende, ville jeg huske det.

Af mine billeder kan jeg dog se, at det var den dag, vi fik konfiteret kalvekød på La Cazuela - fantastisk mørt og med kraftig smag.

Vi ville også springe forretten over, men den gik ikke. Dario sendte en ostehapser ned til os, og den smagte fortræffeligt med den tørre velkomstsherry.

Ostehapser Tør sherry Konfiteret kalvekød
Klik for større billede

Hjemturen var udramatisk bortset fra tæt tåge i Aalborg Lufthavn. Kaptajnen fortalte, at landingen ville ske fuldautomatisk, styret af computeren.

Det var jeg ikke ubetinget tryg ved, men den tonstunge maskine landede blødt som et edderdun.

Det var ualmindelig godt at slappe af på Tenerife og få noget sol og varme. Det tåler gentagelse!