Siciliansk fest hos Don et-eller-andet

Fiskerbåd i Giardini Naxos
Klik for større foto

Det meste af onsdagen går med sødt driverliv på balkonen og slentretur ud på molen. Vi har jo været her før og skal ikke "opdage" stedet.

Vi prøver også at få en siesta, men der er for meget støj. Overboen skramler med møbler, og Lorrie ser amerikansk satellit-TV, og er der noget, jeg ikke kan døje, er det overgearede TV-speakere.

Vi overvejer, hvad vi skal tage med til aftenens party. Det er vist meget normalt at medbringe hjemmelavede lækkerier som fx mad eller kage, men der kan vi ikke rigtig være med, så vi køber en flaske vin til værten.

Ud på landet til siciliansk fest

Vi indfinder os med nordisk præcision ved Taverna Naxos på det aftalte tidspunkt, og det samme gør de tre danske piger fra i går samt en ældre engelsk dame og hendes datter.

Der er også et par sicilianere. Den ene er lille og trind og har en kuffert, og lad os sige det sådan: De gør, hvad de kan, for at pigerne ikke skal kede sig.

Orangelunde på Sicilien
Klik for større foto

En god halv time senere kommer Angelo og Rocco med siciliansk præcision i hver deres bil, og vi kører ind i landet. Det går opad, til vi når en gård med udsigt til bjerge og orangelunde.

Udsigten er betagende i aftenlyset, og på bjergtoppen i det fjerne kan man ane et tårn. Rocco fortæller, at det er en kirke, hvorfra man hvert år bærer en helgen i procession. Det er ikke ufarligt, for vejen er stejl.

Ejeren af gården er en mand i tresserne, lille, firskåren og smilende. Jakken ser ikke ny ud, men hvad forstand har jeg på mode? De andre kalder ham Don et-eller-andet, det er vist en joke, eller også er det ikke.

Andre sicilianere kommer til. Nogle er medlemmer af fotoklubben, andre har vi ofte set hænge ud på strandpromenaden, og andre igen er sikkert lokale. Nogen har børn med, og de er yndige med fine træk, store sorte øjne og sort hår.

Der er Nino og Pippo, som sælger bådudflugter fra promenaden, og så er der "piraten". Jeg finder ikke ud af, hvad han hedder, men vi har ofte set hans solbrændte fjæs med det sorte overskæg på vores slentreture.

De fleste har noget spiseligt med såsom tun i citronolie, ost, kage, brød, pølse, frugt og hvad ved jeg, og piraten griller fennikelpølser udenfor. Det hele anrettes som en buffet på det store solide bord i stadsstuen, og så langes der til.

Siciliansk fennikelpølse på grill Siciliansk buffet
Klik for større foto

Der er ca. 10 stole til ca. 3 gange så mange mennesker, så for de fleste er det stående taffel. Senere bæres appelsiner ind i store, flettede kurve, Angelo serverer jordbær i røde plastikkrus, og der er kager nok til at åbne et konditori.

Stemningen er løssluppen og munter og når nye højder, da den lille trinde går i gang som DJ med det mobile musikanlæg, han havde i kufferten.

Spisebordet rykkes til side, og så skal der danses. Ikke noget med kædedans, folkedragt eller chaperoner her, nej det er disko, lemonade-pop og gangnam style for fuld udblæsning.

Siciliansk gårdhave
Klik for større foto

Det er ikke liiige min kop te, så jeg bliver pludselig meget smøgsyg og interesseret i den sicilianske gårdhave, hvor mørket har sænket sig.

En hund gør non-stop. Don et-eller-andet må have lukket den inde, og den kan måske ikke lide musikken. Det blæser en del, og der er sand i luften - sand fra Sahara.

Den ældre engelske dame holder tappert stand i en af stuens lænestole. Måske styrker det moralen, at dronning Elisabeth ser misbilligende til fra sin plads på tallerkenhylden.

Da englænderne skal hjem, spørger Angelo, om vi vil med. Han kan selvfølgelig godt se, at diskotekshalløjet ikke lige er os.

Men festligt, det var det, og skulle du falde over en fennikelpølse, så køb!