Taormina og udsigterne

Vejret er smukt og klart denne fredag, så vi tager bussen til Taormina for at nyde udsigterne.

Taormina er Siciliens turistfælde nr. 1. Priserne er derefter, men vi skal ikke bo her og er kun på visit. Der er smukt og frodigt, og udsigten til Etna og lavlandet er formidabel.

Det græske teater

Vi har besøgt det græske teater tidligere, men det tåler sagtens et gensyn. De gamle grækere, som grundlagde Taormina, havde sans for skønhed, og med udsigten fra teatret var der rigeligt at kigge på, hvis forestillingen blev for kedelig.

Giardini Naxos og Etna Det græske teater og Etna
Klik for større billede"

Etnas tinde er næsten altid indhyllet i skyer, men i dag er der helt klart, og man kan se røgen sive op fra vulkanens indre, hvor romerne mente, at guden Vulcan havde sin smedje.

Vi ser os mætte og går tilbage mod byen. Vejen til teatret er flankeret af souvenirbutikker med ragelse, men vi bliver i det mindste ikke antastet. Lige hvor corsoen (hovedstrøget) begynder, er der en plads med et par caféer, og her slår vi os ned og får kaffe og kage.

Souvenirforretning i Taormina Huse i Taormina Corsoen i Taormina
Klik for større billede"

Turistflokke følger deres guider, som efter tur tager opstilling på en trappe ved siden af kirken og aflirer deres lektie. Derefter går flokken ind i kirken. Pludselig rammer en turistflok caféen som en græshoppesværm, og tjenerne får meget travlt. Det må være efter aftale, for kort forinden blev der sat ekstra borde og stole ud.

Vi er omringet af amerikanere, som alle bærer noget grønt, og lydniveauet stiger adskillige decibel. Det kan være sjovt at betragte flokkene på afstand, men nu skal vi hæve stemmerne, hvis vi vil snakke sammen. Jeg går ind til kassen og betaler.

Kirkerøgelse på Piazzaen

Balloner på Piazza 9. aprile
Klik for større foto

Vi slentrer ad corsoen og når Piazza 9. Aprile. Igen er der en flot udsigt til Etna og lavlandet - herunder Giardini Naxos nede i bugten.

Det sætter i med marchmusik, og fra kirken myldrer det ud med børn og balloner. Præsten taler i mikrofon, og da børnene har taget opstilling i en rundkreds på piazzaen, bæres en madonna ind i cirklens midte.

Musikken stopper, og præsten begynder at snakke. Det er vist en hyldest til madonnaen og familien. Jeg forstår ikke det hele og lytter også kun med et halvt øre. Til slut slippes ballonerne løs.

De farverige klatter stiger op mod den blå himmel, gribes af vinden og forsvinder. De kommer vel ned igen et sted, og nogle geder vil måske få tarmslyng.

Vi trænger til at hvile ørerne og finder den offentlige have, Giardino Pubblico. Her er smukt og fredfyldt. Vi går til busstationen og tager en bus tilbage til Giardini Naxos.

Video fra busturen ned fra Taormina:

Frokosten indtages på Taverna Naxos med udsigt over det blå Middelhav. Vejret kan ikke være bedre. Dette er livet!