Ebano Cafe og rustvognen

Kirke i Puerto de la Cruz

Ebano Cafe ligger i en lille gade ved siden af den centrale kirke i Puerto de la Cruz, Tenerife. Cafeen trodser kirkens syn på prævention og har kondomautomater på herre- og dametoilettet.

Cafeen er velbesøgt, og servitricen har travlt. De fleste gæster er turister, og flertallet er dermed også oppe i årene, men der kommer også unge mennesker, og de er som regel lokale.

Der er en summen af mangfoldige sprog. De mest almindelige er nok tysk og spansk, men der er mange nationaliteter.

Spørg servitricen, og du får kodeordet til deres WiFi. Det er bl.a. derfor, vi kommer, for hotellet har fjernet det gamle WiFi i lobbyen og har ikke fået sig snøvlet sammen til at installere nyt.

2 colaer koster 3,40, og 2 glas hvidvin koster 4 et eller andet. Det er til at overkomme. Skønt kagerne i kølemontren ser flotte ud, har vi ikke smagt dem, men det gør vi nok en dag.

Da vi lørdag er på vej til cafeen efter en spadseretur, står kirkedøren åben, og orglet spiller. Vi runder hjørnet ved den grønne oase, slår os ned under cafeens markise og bestiller.

Lidt senere stimler folk sammen uden for kirken, og gennem kødranden kan jeg skimte blomster. Måske er der bryllup, bliver vi enige om, men nej: Det er en begravelse.

Blomsterbesmykket rustvogn, Tenerife
Klik for større foto

Rustvognen, en sort Mercedes, er helt pakket ind i smukke blomster. Kun forpartiet med kølerhjelmen er fri. Bilen trækker fri af kirkedøren, drejer og parkerer lige før cafeen.

Turister stopper op og fotograferer rustvognen, men på cafeen går livet uanfægtet videre. Sådan er det jo.

Da vi går, holder rustvognen der stadig i sin blomsterpragt. Hovedpersonen har ikke travlt.