Pesaro

Facts, praktiske rejsetips og turistinformation.

På denne side:

Lufthavne
Tog og rutebiler
Transport
Parkering
Hvor skal man bo?
Restauranter
Drikkepenge
Seværdigheder
Banker
Identitetskort
Kvittering & kontrol
Kopivarer - pas på!

Indbyggere: ca. 91.400 (i hele kommunen 2003)

Region: Marche. Pesaro ligger ved kysten ca. 35 km syd for Rimini og 61 km nord for Ancona.

Kort: Pesaro - Google Maps

Områdenr.: 0721

Udtale: "Pesaro" udtales med tryk på første stavelse.

Lufthavn

De nærmeste lufthavne er i Rimini og Ancona Falconara Marittima.

Tog & rutebiler

Der kører tog til Pesaro, som ligger ved den nord/syd-gående jernbane. Rutebilstationen ligger ved Pesaros banegård, og herfra går der rutebiler til det meste af oplandet - bl.a. Urbino. Man kan ikke komme til Urbino med tog.

Transport

Der er bybusser i Pesaro, men jeg har ikke prøvet dem - afstandene i bymidten er ikke længere, end man kan spadsere.

Det er ikke ualmindeligt at cykle. Man kan leje cykler, men mange hoteller har cykler, som gæsterne kan benytte. Trafikken er ikke så hidsig, men de mere frygtsomme (urutinerede turister?) cykler på fortovet.

Parkering

Som i de fleste byer er der ikke overflod af parkeringspladser, men det er ikke et mareridt som i f.eks. Rom.

Hvor skal man bo?

Marche Voyager har en søgbar database med overnatningsmuligheder i hele Marche regionen. For hotellerne i Pesaro er det kendetegnende, at de er billige (med sæsonpriser) sammenlignet med de store turistbyer, og deres primære målgruppe er italienske familier, som vil på badeferie. De fleste tilbyder hel- eller halvpension til en billig penge, og på nogle af hotellerne kan man kun få værelse, hvis man bor der i mindst en uge.

Nogle hoteller har et 'uforpligtende' forhold til email, og da jeg mailede til forskellige hoteller i Pesaro, var der nogle der aldrig svarede, og så endte det med, at jeg alligevel måtte ringe. Jeg gætter på, at det er fordi flertallet ikke har så mange udenlandske gæster. Så vil man handle direkte (altså uden mellemled) eller blot forhøre sig, anbefaler jeg, at man starter med at ringe direkte for ikke at spilde tid. De fleste steder kan man gøre sig forståelig på engelsk og nogle steder tysk.

Hvis hotellet har aircondition, koster det typisk ekstra, men glem ikke at det kan være en velsignelse på varme sommerdage!

Restauranter og spisesteder i Pesaro

For steder vi har besøgt, læs min rejsebeskrivelse Pesaro 2007. Der ligger mange restauranter langs strandpromenaden (typisk hotelrestauranter), og i byens centrum ligger de fleste i omegnen af Piazza Lazzarini (mellem Piazza del Popolo og banegården). Prisniveauet er generelt medium/lavt for restauranterne i centrum, og spisekortet domineres mange steder af fisk og skaldyr.

Kvaliteten var god de steder, vi spiste i centrum - og det skal den også være, når kundegrundlaget først og fremmest er lokale beboere!

Drikkepenge

Er op til dig. Normalt er drikkepenge inkluderet i regningen, men det er ikke unormalt at runde beløbet op eller efterlade lidt klingende mønt som tak for god betjening (hvis den altså var god!).

Seværdigheder

I Pesaros centrum er der byggeri, som stammer tilbage fra middelalderen. På byens hovedtorv, Piazza del Popolo, ligger det gamle fyrstepalads, Palazzo Ducale, men der er flere interessante kirker, bygninger og museer. Se f.eks. Marche Voyager for idéer.

Har man tid er det oplagt at tage en tur til middelalderbyen Urbino. Der er heller ikke langt til San Marino.

Banker

Der er adskillige banker og kontantautomater i byens centrum.

Identitetskort

Borgere i EU har pligt til at bære et identitetskort, når de er i Italien, og andre udlændinge skal slæbe rundt på passet. Nu har vi jo mig bekendt ikke officielle identitetskort i Danmark, så hvis man vil være lovlydig, skal man faktisk have sit pas på sig. Det er jeg nu ikke meget for (lommetyve osv.), så i stedet har jeg en fotokopi af mit pas, og så håber jeg på, at den går. Et kørekort kan vel også bruges, omend det for bil-turister er lige så vigtigt som passet.

Kvitteringer & kontrol

I Italien er der lov for, at du skal have en kvittering (eller bon) for det, du køber. En sjælden gang hænder det, at man bliver passet op af "skatte-politiet", når man forlader en forretning eller restaurant. Har man ikke en kvittering eller bon, risikerer forretningsindehaveren en bøde for skatteunddragelse. Hvis du ikke får en kvittering, når du betaler, kan du være ret sikker på, at den forretningsdrivende har villet spare det overbebyrdede skattevæsen for besvær.

Turistplat og svindlere er der næppe meget af i Pesaro, da der ikke er så mange internationale turister.

Kopivarer

Også i Pesaro sælges kopivarer på gader og stræder. Kendte mærkevarer faldbydes til spotpris: tasker, ure, solbriller osv.

Køb dem ikke! Det ligestilles med hæleri, og bliver du taget i at købe eller gå med en kopivare, kan der falde enorme bøder af. Politiken bragte sidste år en historie om en dansk turist, som fik en bøde på 10.000 euro for at købe et par kopi-solbriller på gaden.


Til Top  -  Oversigt rejsebeskrivelser  -  Andre fakta sider

Sidst opdateret 2. juni 2018