Sidste dag i Polignano a Mare

Lørdag den 14. maj 2016

Jeg står op ved syvtiden og får kaffe på tagterrassen. Tyve minutter senere starter vejarbejderne minsandten, selvom det er lørdag. Øv!

De skal jo nok indhente noget af det, de har forsømt de sidste dage pga. vejrlig, og ved titiden starter barens musikunderholdning: Amore, amore, tjam-tjam.

Vi går en tur i den gamle by, nu kender vi den som vores bukselomme. Vi overvejer at sætte os på Caffè dei Serafini, men vil pludselig hellere hjem. Vi er ligesom mætte af denne by.

Huse på kanten i Polignano a Mare Kapelklokke Kirketårn i Polignano a Mare
Klik for større foto

Fra ved totiden kommer bygerne så regelmæssigt som metroen i Rom. Det har ikke regnet for lidt i denne uge. Det kan ske, men det har samtidig betydet, at jeg på en uge har hørt mere elendig popmusik, end jeg har hørt i flere år.

"Elendig," siger jeg - det er selvfølgelig smag og behag, men at høre på noget i timevis, man ikke bryder sig, er rigtig træls.

Det var godt, at vi af forsigtighed kun tog en uge dette sted. Første gang og alt det der. Det er en hyggelig by, og normalt betyder det ikke noget for os, at 3-4 dage er "nok," når bare vi har en altan eller terrasse, vi kan slappe af på - læse, krydsogtværs, soduko, computer.

Men når hellen invaderes af støj - jeg behøver ikke sige mere. Jeg er glad for, at vi skal videre til Rom i morgen. Dagene i Rom indlagde vi netop som trøst, hvis det mod forventning skulle vise sig … og det gjorde det.

La Locanda Porta Picc

Vi går rundt om hjørnet og ind på La Locanda Porte Picc. Det er praktisk med en god restaurant kun 25 meter fra hjemmet.

Vi deler en godt fra havet til forret. Til hovedret får Helle en bøf i skiver med rucola og grana-ost, mens jeg bestiller en kalvekotelet, som viser sig at være en kalve-T-bone. Hertil ovnbagte kartoffeltern og grillede aubergine- + zucchiniskiver.

Og så bestiller vi den gode rødvin, Elegia Primitivo di Manduria, som vi smagte den første aften i Polignano a Mare. Det hele er rigtig godt. Kødet er marineret, meget mørt og meget velsmagende.

Vi lukker dagen ned på tagterrassen. Baren overfor er lukket, og der er endelig fred. I morgen går turen tilbage til Rom.