Rejsebeskrivelse fra en ferie på Madeira. Søndag den 23. februar 2003.

Heldagsregn i Funchal

Vi er først ved morgenbordet ved nitiden. Det bliver da også senere og senere! Vejret er gråt og blæsende. Tunge skyer driver non-stop ind fra havet og afgiver deres våde last. Svømmepølen er forladt.

Jeg sætter mig til PC'en og skriver et par mails, men kl. 10 regner det stadig tungt. Det er absolut ikke vejr til at gå ud, og Hotel Carltons forhal er fyldt med gæster, som snakker, læser og spiller kort. Vi må aflyse eller udsætte udflugten.

Det gør nu ikke så meget. Selvom man er på rejse, er det godt bare at drive, og det gør vi så. Vi gør os det behageligt på værelset med vores bøger. Ved 18-tiden er det lysnet noget, så vi går ud bevæbnet med paraplyerne.

Det regner stadig. Ikke længere voldsomt, men dog nok til at vi foretrækker at finde et spisested nær hotellet fremfor at tage ind til centrum. Lige vest for hotellet ligger en lille gade, Rua Imperatriz Do Amelia, med flere restauranter, og det er tydeligt, at nærheden til de store hoteller giver priserne et nøk opad. Dyrt er det dog langtfra.

The Prince Albert Pub

The Prince Albert Pub

Vi kigger dog først ind på The Prince Albert Pub, som er en pub i engelsk stil. Der er snooker, og på to store fjernsyn kører der worldcup cricket fra Sydafrika og fodbold. Stolene er mørk flettet bambus og kunne være af lokal herkomst. Plankegulvet ser ud, som havde det været dansegulv for et kompagni soldater med sømbeslåede støvler. Gæsterne lyder alle som englændere, og det ser også ud til, at de føler sig hjemme.

Hvis atmosfæren ikke er ægte engelsk, er det en ganske god efterligning. Helle får en irsk Kilkenny med cremet skum og jeg en Madeiransk Coral. Kl. 18.30 starter pubbens Happy Hour. Det myldrer ind med flere englændere, og de er ikke kommet for at få High Tea.

Pasta

Nu har vi imidlertid mere trang til pasta end pilsnere, så vi forlader Albert og går de få meter hen til et trattoria med masser af pasta på kortet. Helle får rejecocktail til forret; dresserede rejer i en lille skål, som holdes kold i et større glas fyldt med lilla vand. Jeg får rejer i hvidløg, og det er meget delikat. Rejerne skal pilles, og det er noget gratværk uden skylleskål, men med den medfølgende vådserviet klarer jeg mig igennem, til kræene er pillet, og går så ud og vasker hænder.

Hovedretten er spaghetti med oksekød, skinke og champignons. Kødet er paneret for sig og ostegratineret. Spaghettien har kogt for længe og er mere al gumme end al dente. Tomatsaucen er mere fløde end tomat. En kende vammelt.

Afrunding

Det har været en dag uden eksotiske oplevelser og indtryk, men vejret må man tage, som det kommer, og helt ærligt har det nu også været rart bare at slappe af med en god bog uden for enhver pris at skulle "opleve" noget. I morgen går det hjemad til Danmark, og ferien er slut.

Madeira har været en god oplevelse. Et par dage har det regnet lidt vel rigeligt, men sådan er det vel i februar, og når man kommer fra det kolde nord med frostgrader og sne, er det pragtfuldt med 20°C og færre lag tøj. Vi har oplevet en del og samtidig slappet grundigt af. Batterierne er ladet op påny.