Aahøj Hotelpension

Lidt om Aahøj Hotelpension hvor vi boede, da vi besøgte Sæby nogle dage i oktober 2016. Et lille og hyggeligt familiedrevet sted.

Da jeg søgte på overnatningsmuligheder til vores improviserede oktoberferie i Sæby, faldt jeg over Aahøj Hotelpensions hjemmeside.

Det er et lille, familiedrevet sted med kun 12 værelser. Det ligger centralt, men alligevel lidt af vejen med have ned til Sæby Å. Det er nærmest en forvokset villa.

Det så tiltalende ud, jeg fornemmede kvalitetsbevidsthed og engagement, og vi kunne få et af de store værelser med altan fra søndag den 9. oktober til torsdag den 13.

Aahøj ligger kun 10-15 minutters gang fra busterminalen. Værtinden, Camilla, fortalte, at der havde været fuldt hus i weekenden, men at vi nu var de eneste gæster til på onsdag.

Vi fik værelse nr. 8 på 1. sal, og nøglen sad i døren. Jeg drejede først den ene vej, så den anden, men låsen gav sig ikke. Jeg prøvede den anden nøgle (der er en til værelset og en til hoveddøren), men den virkede heller ikke.

Først nu så jeg, at vedhænget var mærket "7". Nøglen i døren til nr. 7 var mærket "8", og den virkede. Det kan have været et kiks, men lur mig om ikke familiens rollinger har været på spil

Værelset

Værelset var stort, lyst og luftigt. Sengene var gode og de to lænestole magelige. WiFi-forbindelsen, som ikke var nævnt på hjemmesiden, fungerede upåklageligt.

Altanen må være rigtig dejlig om sommeren. Herfra kan man se haven med de bugnende frugttræer, og Sæby Å ligger lige nedenfor og snor sig med høje brinker.

Værelset på Aahøj Hotelpension Altanudsigt til Sæby Å

På værelset var desuden et lille klædeskab, en kommode og et bord med fjernsyn over. Brusekabinen på badeværelset var pænt stor.

Der var ikke rengøring hver dag, og det passede os udmærket at slippe for det rend, bedst som man gør sig klar til en morfar. Hjemme skifter vi da heller ikke sengetøj hver dag. Fint.

Fællesareal

Aahøj har et lyst og luftigt fællesareal à la en udestue eller vinterhave. Her serveres morgenmaden, og pejsen knitrer. Der er skydedøre ud til terrassen, og det må være rart om sommeren.

Aahøj fællesområde Pejsen Aahøj Hotel
Klik for større billede

Der er en pænt stor bogsamling. Jeg fik ikke kikket på udvalget (jeg havde min e-bogslæser med), men Helle sagde, at det var et godt og lødigt bibliotek, og da hun tilføjede, at vi har mange af titlerne stående i vores egne reoler, kan det kun være rigtigt.

Der er også et køle- og barskab, hvor man kan forsyne sig - bl.a. med kvalitetsrom. For at undgå misforståelser må jeg hellere tilføje, at det ikke er gratis.

Morgenmaden

Morgenmaden på Aahøj er glimrende. Camilla bager selv de gode grovboller, og müeslien til ymeren er også hjemmelavet.

Vil man have blødkogt æg, er det perfekt kogt med flydende blomme og fast hvide.

Appelsinjuicen er friskpresset og liflig. Der er gode oste, lufttørret skinke, en god salami, syltetøj, honning og sydesalt fra Læsø.

Teen, "Hole in one" fra Fabel, begejstrede Helle. Jeg foretrækker kaffe.

Det er ren forkælelse, og vi kan kun anbefale Aahøj Hotelpension.