Om lejligheden på Samos

Den lille gade med Ifigenia Studios

Aarhus Charter har to lejlighedshoteller i Pythagorion by, de andre ligger 1-2 km udenfor. For at nå det ene centrale hotel skal man bestige en stejl bakke, så valget var ikke svært.

Jeg har for længst indset, at man ikke bliver adræt af at spise ged, og valgte derfor Ifigenia Studios, få minutters gang fra alting undtaget hotellerne uden for byen.

Aarhus Charter kalder det en lejlighed, men mere præcist er det et etværelses værelse på knap 16 m2 inklusive bad og tekøkken. Det ligger på 2. sal, lige under grillpanden, som ejendomsmæglere kalder et "tag".

Temperaturen stiger, når man går op ad trappen, og kulminerer ved vores dør. Når vi vender hjem om aftenen, er værelset som en ovn, skønt der er svalt på altanen, og døren står pivåben.

Det, jeg før kaldte et bad, er et afløb ved siden af toilettet samt en håndholdt bruser, der skal bruges med præcision, da der ikke er noget badeforhæng.

Håndklædeholderen kan bære et frimærke, hvis man hænger det på midten, så belastningen fordeles ligeligt. To stykker tyggegummi ville være en teknologisk landvinding.

Toilettet løber længe efter et skyl, så der må være vand nok på Samos. Dette underbygges af, at vandhanen over tekøkkenvasken drypper, medmindre man vrider, til pakningen stønner.

Køleskabet virker, og det er rart, selvom det drilsk slukker lyset, når man åbner døren. Internetforbindelsen virker også. Hurtig er den ikke, men den virker.

Aften i Pythahorion Pythagorion panorama Tag - grillpande - på Samos
Klik for større foto

Fredag opgav vi kampen mod grillpanden og spurgte stuepigen, om hun kunne skaffe en fjernbetjening til aircooleren. Hun skulle nok skaffe en "computer," sagde hun, og ringede til bossen.

Tre kvarter senere kom bossen med en "computer". Aircooleren virker minsandten, og nu vågner vi i rå tilstand.

Altanen er dejlig: Nordvendt og ca. 4 x 0,75 meter. Fed udsigt over og op ad Pythagorion. Går vi hen for enden, kan vi se over strædet til dem, der opfandt ottomanen.

Luksuriøst er det så langt fra, men man kan vænne sig til meget, og når man alligevel tilbringer det meste af tiden på altanen, betyder det ikke så meget.

Nå ja, og så er der heller ingen myg!