Det engelske pub-eksil i Pandeli

Ved sekstiden trisser vi ned til palmeblads-tavernen i Pandeli Bay. Drypvis samles gruppen af englændere, vi har betragtet de andre aftener.

Pandeli Bay, Leros Enlig stol på stranden i Pandeli
Udsigten fra tavernen i Pandeli. Klik for større foto.

The Captain er den samlende figur. Han er i tresserne, har tjavset gråt hår og moustache. Han fylder sædet godt ud, og hvis han nogensinde spiser brød, falder krummerne ikke langt.

Han bestyrer selv en lille flaske ouzo i stedet for at få den serveret i glas med is. Måske fordi is kan sløre mængden af spiritus, hvem ved.

Gruppens dialekt er ret udbredt; det er den, hvor "love" udtales med trykstærkt "luv'". En af kvinderne kaglede i går om spaghetti puttanesca, og i dag er det om en anden luvly spaghettiret med olivenolie og hvidløg.

The Captain spør' brysk, hvaffor noget kød, der serveres til, og da kvinden svarer: "There's NO meat," fnyser han: "Whadda waste of good spaghetti!" og kvinden tier kuet for en stund.

Herunder en video med indtryk fra Pandeli. Har du en hurtig forbindelse, kan du med fordel vælge HD-opløsning ved at klikke på det lille "tandhjul" samt visning på fuld skærm.

Det er ikke usædvanligt, at landsmænd eller ligesindede søger sammen i det fremmede. Det giver vel en tryg fornemmelse af klan og samhørighed, man er ikke alene.

Da danske charterbureauer stadig rejste til Leros, var det ikke usædvanligt med danskerkoloni på Taverna Zorbas i Pandeli Bay, så når vi foretrak Taverna Psaropoula, var det ikke kun fordi, de har langtidsstegt ged på menuen.

Bord i strandkanten

Vi forlader pub-gæsterne i eksil og spiser igen langtidsstegte lækkerier i strandkanten neden for taverna Psaropoula. Dovne bølger skvulper venligt en halv meter fra bordet.

Fra de opankrede yachter i bugten sejler gæster ind til Pandelis taverner. De kommer i små overfyldte gummibåde og ofte med en hvidklædt gast til det praktiske.

Når de skal i land, og især når de skal tilbage, er det en vakkelvorn manøvre. Hvis vi blev her længe nok, ville vi med garanti se nogen skvatte i.

Men den oplevelse må vi have til gode. I morgen går turen videre til Telendos.