Praktisk om rejsen til Leros og Telendos

Græsk flag

Og hvordan kommer man så lige til Leros i Grækenland, når der ikke arrangeres charterrejser, og man ikke har en lystyacht?

Ja, vi fløj. Først med KLM til Athen, hvor vi overnattede på lufthavnshotel, og dernæst med morgenfly (Olympic Air) direkte til Leros. Det var bekvemt.

Man kunne også sejle med en af de store færger fra Piræus, eller hvor de nu sejler fra, men vores løsning var mageligere, og jeg havde også i baghovedet, at bus- og taxichaufførerne i Athen strejker af og til, og hvordan kommer man så lige til og fra lufthavnen?

En anden mulighed er at flyve fra Athen til Kos, overnatte der og så tage en færge ("Flying Dolphin") dagen efter. Men for det første afgår flyet til Kos ret sent, så man skal vente længe i Athen, og for det andet ville det indebære taxi-transport til Kos by, overnatning og først en færge op ad næste dag.

Hjemturen gik fra Kos til Athen (Olympic Air) og herfra hjem til Aalborg via Amsterdam. Hjemturen var lang med ventetid i både Athen og Amsterdam. Ventetiden i Athen skyldtes, at Olympic Air flyttede afgangen fra ved 10-tiden til tidligt om morgenen, og ventetiden i Amsterdam skyldtes min nærighed - der gik et tidligere fly, men det var dyrere.

Når valget faldt på KLM, var det udelukkende et spørgsmål om pris. Turen Aalborg - Amsterdam - Athen og retur kostede 4.472 kr. for to personer, og Athen - Leros plus Kos - Athen løb op i 338 euro eller ca. 2535 i danske penge.

Der er da steder, man kan flyve billigere til, men jeg synes ikke, at ca. 3.500 per person er dyrt, når man betænker rejsens længde.

Lejlighederne

Og når man som vi tager ud, hvor kragerne vender, er det også billigt at bo. En lejlighed i god stand koster typisk 40 - 45 euro i døgnet, og man kan få det billigere, hvis man slækker på komforten.

Jeg bookede lejlighederne hjemmefra. Det er strengt taget ikke nødvendigt - i hvert fald ikke de steder i september, men så var vi rimeligt sikre på at få noget, der passede os.

Hvorhen næste år?

Formentlig bliver det Grækenland igen september næste år. Det passer os perfekt. Bliver det så også Leros og Telendos?

Måske, det er dejlige steder, men man skal også prøve noget nyt en gang imellem, så jeg tror lige, at jeg vil undersøge, hvilke andre græske øer der har landingsbaner, som er for korte til charterfly, men hvor kragerne kan lande, før de vender.