Fra Leros til Telendos

Blæren vækker mig 01:50, og derefter sover jeg meget lidt.

De lækre gigantbønner (formoder jeg) på Taverna Psaropoulos har startet en biologisk proces, og maven rumler som et magmakammer. Det kræver sit at tøjle naturens kræfter.

Jeg står op 05:40, fem minutter før vækkeuret. Det er i dag, vi skal videre til Telendos. Taxien vil hente os 07:10 for at køre til Xerokampos på Leros' sydspids, hvorfra "færgen" Katarina sejler til Telendos 07:30.

Det er nådigt - de som skal hjem til Danmark hentes 05:20, fordi færgen fra Lakki til Kos er morgenfrisk.

Kl. 7 går vi ud af døren. Jeg låser, og Helle er næsten kommet ned af trappen, før jeg får øje på sedlen på døren.

Katarina har maskinskade og sejler ikke i dag. I stedet skal vi med flyvebåd fra Agia Marina kl. 10:25. En taxi vil hente os 09:45.

Pokkers! Jeg havde glædet mig til den idylliske sejltur til Telendos, og nu skal vi i stedet med forsinkelse til Pothia, hovedbyen på Kalymnos. Men det er karma, og vi må tage det, som det kommer.

Vi stiller os op ved vejen lidt før tid, og en taxi sætter farten ned: "One minute!" råber chaufføren til os, inden han speeder op igen. Fem minutter senere vender han tilbage med to passagerer, som han har hentet på Nikis (et andet lejlighedshotel).

Vores kufferter mingeleres ned i det allerede overfyldte bagagerum. Bagklappen står på vid gab, og kufferterne stikker faretruende højt op. Chaufføren gør dem fast med en edderkop, men faldsikkert ser det bestemt ikke ud - godt det går ned ad bakke!

På Kalymnos

Søen er rolig, og sejlturen til Pothia på Kalymnos tager ca. 50 minutter. Vi finder en taxi og kører til færgelejet i Myrties, hvorfra der går små "bus-færger" til Telendos hver halve time.

Inklusive kufferter koster taxituren 13 euro. Mens chaufføren skriver en kvittering, ser hun i bakspejlet, at Helle løfter kufferterne op af bagagerummet. Chaufføren kommer med et forskrækket udbrud: "Your wife…!"

Jeg siger beroligende: "Don't worry - she's very strong."

På den anden side af det 700 meter brede stræde knejser Telendos, en af Grækenlands mindste beboede øer. Her fortsætter ferien, og du kan følge med.

Telendos