Rejse og ankomst til Leros

Det styrtregner. Kl. 20 blinker lyset et par gange og går så ud. Leros er mørkelagt, og der er helt sort. Henne om hjørnet starter en dieselmotor, og der kommer et svagt lysskær. Det er nok supermarkedets generator.

Vi sidder i den åbne altandør og stirrer ud i mørket. Regnen plasker upåvirket af strømsvigtet. Man kan lige så godt gå i seng. Kl. 21 kommer strømmen tilbage, men nu har mine øjne vænnet sig til at være lukkede. Sikken start på ferien!

Rejsen til Leros

Fodspor i beton

Forinden var gået en lang rejse.

Charterflyet til Grækenland afgår så tidligt fredag morgen, at vi må overnatte i København. Torsdag eftermiddag indlogeres vi på Hotel Absalon i Istedgade/Helgolandsgade.

Det lille tagværelse er varmt og lummert. Skidt: det er billigt, og vi skal så tidligt op, at det næsten kan være hip som hap.

Det gode ved at overnatte i København er, at vi kan forkæle os selv med en god middag på Le Pave på Gråbrødretorv. Mad og betjening er som altid i top. Prisen tænker vi ikke på, for nu skal vi hen, hvor det er så billigt at spise ude, at man umuligt kan overskride budgettet.

Alarmen fra tre mobiltelefoner lyder 03:15. Støn! Vi vælter efter tur ud på badeværelset, og så er det ned på hovedbanegården, hvor toget til Kastrup afgår 04:33.

Der er lige så meget liv i Istedgade, som da vi kom. Pushere handler åbenlyst, og ludere står i flok.

Check in starter 05:10, og vi er blandt de første. Jeg får en lunken, tynd og dyr espresso før vi går til gaten.

Flyet starter præcis 07:10 og er fyldt til sidste umagelige sæde. På trods af larm og salg af skrabelodder lykkes det at blunde i småbidder, til vi lander på Kos 11:30 lokal tid.

Rejsende til Kalymnos og Telendos sættes af på molen i Mastichari, og vi der skal til Leros fortsætter til Kos by.

Iskold Mythos på Kos
Klik for større foto.

Flyvebåden afgår 14:30, så der er tid til en iskold Mythos på en restaurant over for havnen. Der er dejlig varmt, og rimen på glassene, der kommer fra dybfryseren, forsvinder i rekordfart. Så, nu er ferien begyndt!

Vi har lige sat os på færgen, da min telefon ringer.

"Goddag, det er xxx fra Nordjysk Distribution. Jeg vil høre, om I vil have reklamer i weekenden?"

Når folk har et reklamer-absolut-nej-tak-skilt på postkassen, er man selvfølgelig nødt til at ringe og spørge, om de ikke vil have reklamer alligevel. På min blog er der en nærmere beskrivelse af episoden.

En halv time efter mellemlander vi i Pothia på Kalymnos. Nogle står af, og andre står på. Fire massive kvinder danner en sortklædt mur på første række.

Ankomst til Leros

Passagererne stimler sammen ved udgangen, da vi anløber Agia Marina en time senere.

Ved min side står en nonne klædt i sort fra top til tå. I hånden har hun et nøgleknippe med et vedhæng, som er et lille ikon med Maria og barnet. På vedhænget står "Jerusalem". Det må være import, for bogstaverne er latinske.

Det regner let, da vi går fra borde, men tager til, mens kufferterne bæres i land. Det er nok en snert af fronten, som gav store oversvømmelser i Tyrkiet for et par dage siden.

Leros er en lille ø, og det tager ikke lang tid for bussen at køre til de forskellige hoteller. Vi bor på Hotel Elefteria i Platanos by.

Det gør godt lige at blive frisket op, og der er supermarked og bager ganske tæt på. Regnen frister ikke til ekskursioner, så vi køber ind, så vi selv kan lave mad i aften. Priserne er generelt højere end hjemme, men som et forsonende træk er en flaske ouzo billigere end 3 dåser tun.

Regnen tager til, da vi er kommet hjem. Det er absolut ikke vejr til at gå ud at spise! For os er det selvfølgelig en lidt træls start på ferien, men for grækerne er det sikkert pragtfuldt - måske er det den første regn denne sommer.

Som Helle lidt overdrevet skrev hjem:

"De indfødte danser i vandpytterne og er glade."