Markedet i Riga

Hvis man kommer fra den gamle by, ligger markedet lige på den anden side af jernbanen nær floden. Markedshallerne er 5 gamle hangarer for luftskibe, og de er store. Dertil kommer alt det løse udenfor.

Faktisk er det et af de største markeder i Europa, og det har en overflod af fødevarer og andet til yderst rimelige priser. Hvad mener du fx om flæskesteg til ca. 25 kr. kiloet eller laks til knap 70?

Gedder Laks Karper
Klik for større billede

Der er kød, fisk, ost, grøntsager, krydderier og masser af andet såsom tøj, tasker og souvenirs. Der er så mange stader, at man må undre sig over, at der kan være omsætning nok til alle.

Men der er også mange kunder, og jeg ville ønske, at vi havde noget i Aalborg, der bare lignede. Bevares, Aalborg har torvedag et par gange om ugen, men torvet i Aalborg kunne være i et hjørne i en af hangarerne.

Kålrabi Småfisk Spegesild
Klik for større billede

En ting, vi bemærkede, var, at det "affald," som her i landet havner i industriens kyllingepølser, færdigretter eller minkfoder, kan man købe til billige penge i Riga.

Hønsefødder Lakseskeletter Laksehoveder
Klik for større billede

Man kan fx købe kyllingeskrog, kråser og hønsefødder, og i fiskeafdelingen så vi lakseskeletter, finner og laksehoveder. Husmødre med god tid kan købe ind til supper og fonde, eller fattige pensionister kan få billige måltider.