Restauranter vi besøgte i Riga

Cappuccino-skumbamse

Der kommer mange turister til Riga, og så er der naturligt nok også mange restauranter. Vi spiste fem aftensmåltider på tre forskellige restauranter, og dem omtaler jeg nedenfor.

Til frokost indtog vi gerne en god panino (sandwich i italiensk stil) på kaffebaren Kuuka, som ligger i Grecinieku Ieala 5. Billigt og velsmagende. Stemningen er afslappet og lidt studentikos.

Der er masser af caféer i byen, og de steder, vi gjorde holdt, var espressoen og cappuccinoen fortrinlig.

Domini Canes

Bremermusikanterne står lige over for restauranten

Restauranten ligger i Skarnu Iela 18/20 lige over for en af byens kirker (se placering på kort). Navnet betyder noget i retning af "Herrens hunde," men vi så ikke hund på det italiensk inspirerede spisekort.

Det er et rigtig godt sted med god, ja ligefrem beleven betjening. Første gang fik vi en supermør og velsmagende lammeskank, anden gang konfiteret andelår og tredje gang pandestegt sandart ("pike perch" på engelsk).

Fisken var lidt til den tørre side, men alt andet var fremragende. Domini Canes får 3½ glas af 5 mulige.

Priser på hovedretter typisk fra ca. 6 til 12 lat.

Felicita

Restaurant Felicita

Italiensk restaurant som ligger lige ved siden af Domini Canes. Her spiste vi den første aften. Det var ganske udmærket, og betjeningen var omsorgsfuld.

De var udgået for sandart, så i stedet blev det til velpebret spaghetti carbonara til mig og smørmøre scallopine til Helle.

Hvis du bestiller bruchette med tomat, får du ikke mindre end 6 halve stykker brød med masser af tomat, pesto m.v. Det er næsten et måltid i sig selv. Baseret på kun et enkelt måltid får Felicita 3 glas.

Peter Gailis

Ligger i samme gade som de to førnævnte restauranter. Gailis betyder hane eller kok, og der er haner overalt i restauranten - figurer og billeder. Om det så er på toilettet, er der haner på gardinet.

Menukortet så godt ud, og vi besluttede os for kammuslinger til forret og lammekrone til hovedret.

Kammuslingerne serveret på sprød tang var gode, men lammekronen var en gedigen skuffelse. Vi kan sige det på den måde, at knivene med fordel kunne have været meget skarpere.

Den i øvrigt høflige tjener kunne med fordel bruge deodorant. Baseret på kun ét måltid får Peter Gailis 2 glas.

Der er selvfølgelig mange flere restauranter i Riga, og man kan læse anmeldelser på fx tripadvisor.com, men vi nåede altså ikke flere, og det skyldtes ikke mindst, at det var så godt på Domini Canes.