Rundt i Skotland

Til Inverness

Mandag d 11/7

Vi kørte af sted om formiddagen og kørte tværs igennem Perth til Pitlochry, hvor vi fik frokost. Direkte videre til Inverness, hvor vi havde noget besvær med at finde en B & B. Fandt endelig en i en privat villa lidt uden for byen, blev installeret og tog ind for at spise aftensmad.

Vi var lidt rundt og se på byen, bl.a. slottet (som var nyt i forhold til de ruiner, vi har hidtil set), derefter var vi på pub, hvor der spillede et jazzband. "Hjem" i seng kl. 10.30.

Culloden Skorstene i Inverness Parkeringsplads i Inverness
Klik for større billede

Fra Inverness via Loch Ness til Oban

Tirsdag d. 12/7

Loch Ness
Ved sluserne syd for Loch Ness

Morgenmad kl. 8.30 - jeg fik æg og bacon og grillet tomat! Lækkert. Værtinden havde om aftenen spurgt os, om vi ville have havregrød. Det takkede vi pænt nej til.

Vi kørte af sted langs med Loch Ness, hvor vi så The Monster Exhibition og næsten blev overbevist om, at der nu nok er et eller andet dernede.

Dernæst videre til Fort Augustus, hvor vi var på en virkelig god cruise på søen. Selv på en varm sommerdag bliver der koldt ude på vandet. Vi tog videre langs med Loch Lochry med en lille frokostafstikker til et tearoom ved kanalen. Vi kørte gennem Fort William, over broen og ud til Glen Coe - et meget smukt landskab.

Her glemte jeg mine solbriller på et toilet, hvorfra de på ganske få minutter forsvandt. Pokkers ærgerligt, folk har heller ingen skam i livet. Videre til Oban, hvor vi fandt en B & B, som desværre var meget dårlig sammenlignet med den i går. Der var det ene lag nylon-lagner på sengen efter det andet, som jeg desperat skrællede af, før jeg endelig nåede ned til ét af bomuld. Madrassen gyngede og hoppede, så jeg nær var faldet ud, da Eric satte sig på kanten.

Vi spiste en cafeteria-middag, hvorefter Eva gik hjem, mens Eric og jeg gik ned til havnen. En elskværdig betjent beklagede, at molen var lukket 1/2 times tid - og først da fik vi øje på den sorte ambulance/ligvogn, der holdt og skulle have strandvaskeren med. Vi fik ikke set mere til havnen, men fik et par øl på en pub og gik hjem til trampolinsengen.

Onsdag d. 13/7

Evas fødselsdag!

Helle

Lige uden for Oban var der en hel mark fyldt med "hii-land kuues" (jeg ved ikke, hvordan de staver det!) - Highland cows, små røde langhårede med pandehår langt ned over øjnene. De var så tamme, at man kan have turistforeningen mistænkt for at have anbragt dem der. En smuk snoet vej ud til Dunoon, hvor vi gav afkald på at se Inverary Castle til fordel for frokost. Det var en slags goulash, og mit glas mælk smagte som varm kaffefløde, bvadr.

Eric Højlandskvæg

Via Dunoon til Edinburgh

Vi kørte ud til Inge, hvor vi fik god kaffe og aftensmad, en god chili con carne. Vi nåede lige at hilse på hendes mand Wally, inden vi kørte hjem via motorvejen. Den gik omkring Glasgow, der fra den kant af var ubeskrivelig grim. Hjemme inviterede vi først Eva på pub, men vi var trætte, så vi tog hjem og holdt fødselsdags-py-party i stedet for.