Den sidste tid i Edinburg

Mandag d 18/7

Eva kørte os i zoologisk have om formiddag. Den var ret forfalden og meget gammeldags med elendige forhold for dyrene. Jeg bemærkede, at mange af dyrene var sponsoreret af diverse firmaer, noget man ikke er begyndt på endnu i Aalborg Zoo.

Over middag tog vi bussen ind til Princess Street og gik på strøgtur og spadserede hjem. Vi sluttede af i Rendez Vous-caféen, der ligger ikke så langt fra Comely Bank Street, hvor vi bor. Det er et rigtig hyggeligt sted, med en sød og meget forvirret servitrice. De havde en anstændig kaffe og et rigt og meget fristende udvalg af hjemmelavede kager, tærter o.lign.

Om aftenen fik vi resterne af kinesermaden fra i går og tog så på The Old Coach Inn for at gentage successen hos The Wandering Dragons. Der var ikke så mange tilbage, de var blevet ramt af sommerferien. Vi sluttede af på Smithies.

Tirsdag d. 19/7

Upstairs & Downstairs

Fleshmarket Close

Eric hentede morgenrolls, det kære menneske.

Om formiddagen på vej ind til byen mødte vi en meget gammel og dårligt klædt dame, der spurgte os, hvilken dato det var i dag. Da vi havde fortalt hende det, ville hun vide, om det var tirsdag. Bagefter kom vi i tanker om, at tirsdag er pensionsafhentningsdagen. Hun så også ud, som om kun kunne bruge lidt penge til mad.

Om aftenen lavede vi indisk fars-og-løg curry. Eva kom sent hjem og tog os ud for at vise os et par pubber, som vi ikke havde prøvet endnu.

Onsdag d. 20/7

Ny indkøbstur, vi fik købt flere gaver og endnu flere bøger. Gad vide, om vi kan have det hele. På hjemturen vik vi kaffe og jordbærkage på Rendez Vous, denne gang var der en meget travl tjener, det var formodentlig indehaveren.

Eva tog af sted til middag hos Marsa, vi havde bedt os fri, vi kunne ikke rigtigt kapere flere nye mennesker her på falderebet. Lavede i stedet en hurtig tunrisotto. Fjernsynsprogrammet var elendigt, så - måske inspireret af turen med Eva i går - tog vi på pub-exploring. Der var et ualmindeligt lækkert sommeraftensvejr. I det hele taget har vi været meget heldige med vejret på denne ferie. Flere skotter, som vi har snakket med, fortæller, at ikke i mands minde har de oplevet noget lignende med solskin 3 uger i træk, og overalt på turistpostkort, T-shirts, kasketter osv. bliver der gjort grin med alt det regnvejr, skotterne har om sommeren. Vi har ikke set en sky endnu!

Glen Kinchie destilleriet

Torsdag d. 21/7

Pot Still på Glen Kinchie

Eric ville gerne se et whisky-destilleri, og via turistkontoret fik vi arrangeret en rundvisning på Glen Kinchie. Der var ellers sommerlukket, men en sød dame kørte hele vejen for vores skyld. Deres single malt whisky blev kun brugt i blended whiskies (bl.a. Dimples), og man kunne kun købe den ren i små flasker som souvenir. Den smagsprøve, vi fik, var potent: vistnok 60 %

Wash Backs på Glen Kinchie Lagerhallen - brug af blitz forbudt!

Hjemrejse

Fredag d. 22/7

Fredag rejste vi hjem. Først med tog til Newcastle, så med færgen M.S. Winston Churchill til Esbjerg og igen med tog til Aalborg. Lang tur.