Dage i Edinburgh

Torsdag d. 14/7

Var ude for at købe fødselsdagsgave til Eva. Vi fik endelig en meget god frokost i pubben over for World's End, var i Thinn's for at købe skakbog. Eva lavede skotsk aftensmad: Corned beef, sausage rolls & salad.

Så fjernsyn, Eric gik tidligt i seng i stedet.

Fredag d. 15/7

Beredent politi. Blev mest brugt til crowd control  

Var på Strøgtur, Rose Street. Til frokost fik Eric Chicken Italian, og jeg fik Chicken Salad. Det var ikke første gang, at jeg hoppede på den. Chicken Salad er ikke hønsesalat, men et helt, stegt kyllingelår, som regel serveret med en ordentlig gang pommes frites og en klat salat. Ikke ligefrem nogen let frokost.

Til aften lavede vi spaghetti med salat og hvidløgsbrød. Så fjernsyn og gik tidligt i seng.

Til fest

Lørdag d. 16/7

Danish Open Sandwiches

Det skotske er ikke altid nemt at forstå...

I dag skulle vi til fest hos Olivia og Willie, og vi havde lovet at lave Danish open sandwiches. Det var godt, at vi havde fundet den "deli", hvor man kunne købe forskelligt pålæg og rugbrød. Vi gik en kort strøgtur om formiddagen, hvor vi købte drikkevarer. Vi fandt også rigtige ristede løg. Vi var på "Chez Julie", hvor vi fik nogle rigtig gode ostescones til frokost, og hvor vi mødte dramalærerinden Bobby. Købte lidt smågaver.

Hos Olivia og Willie smurte vi et hav af mini-snitter. Ud over det, vi havde købt i "deli'en", havde vi bl.a. haft et par dåser makrel i tomat med hjemmefra, men det så faktisk helt godt ud, da det blev pyntet pænt. Skotterne var da også behørigt imponerede, men jeg er ikke sikker på, at de spiste så meget. Jeg tror, man plejer at spise hjemmefra, når man går til fest i Scotland, i hvert fald skulle Olivia pludselig, mens vi stod og smurte, til at lave "tea" til Willie. Den stakkel fik en dåse bagte bønner i tomatsauce, og jeg bemærkede, at der var et helt skab fyldt med flere af slagsen.

Festen gik godt, vi fik snakket med en masse mennesker - nogle af dem var næsten umulige at forstå. Kl. 3.30-4.00 var Eva stadig ikke træt, så Eric og jeg tog en vogn hjem og sad og småsludrede (på dansk, selvfølgelig) på bagsædet. Det var vist for fristende for chaufføren, der prøvede at køre en omvej med os. Han undskyldte mange gange, da Eric straks brokkede sig.

Dean Village

Søndag d. 17/7

Vi vågnede tidligt (9.30), men stod sent op og spiste en solid morgenmad ved halv tolv-tiden. Herefter spadserede vi en dejlig tur langs floden Dean til Dean Village. Det var en helt dukkehus-agtig lille landsby midt i storbyen.

Dean Village Dean Village Dean Village
Klik for større billede

Da vi kom hjem igen, var Eva også kommet hjem og var gået i seng. Vi dovnede resten af dagen og fik Chinese takeaway.