"Run baby run" - tekst på maltesisk bus.

Til Valletta igen

Vi står sent op og er først ved morgenbordet 8:30. Kontantbeholdningen er lav, så vi spadserer til The Strand for at hæve på vejen. Planen var egentlig at tage på havnerundfart i dag, men det blæser vel meget - det vil både gynge og sprøjte for meget til at være behageligt. I stedet hopper vi på en bus til Valletta. Der er ikke meget trafik, så vi er fremme på mindre end et kvarter.

Billet til The Malta Experience og link til showets hjemmeside

Turen går ad Republic Street ud til Fort Elmo på byens yderste spids. En håbefuld hestevognskusk fortæller uopfordret, at fortet er lukket i dag, men at han kan køre os rundt til alle seværdighederne.

Den udslidte krikke ser lidende ud. Vi takker nej og sætter os i stedet på caféen udenfor The Malta Experience. Der er en halv times tid til forestillingen klokken 11, og det giver os tid til en kop kaffe.

Der reklameres meget for dette show, og det er da også udmærket, hvis man hurtigt vil høre noget om Maltas historie og vil betale 3,5 £M for det. Det er en lille times billedforevisning i en biograf, og man kan vælge mellem adskillige sprog inklusive dansk.

The Malta Experience Blomsterhandel på Republic Street Skilt i Valletta
Klik for større billede

Efter forestillingen går vi direkte til bussen. Myldretiden starter først klokken 13, så vi er hurtigt i Sliema, hopper af på The Strand og går ind på Tony's Bar.

Frokost på Tony's Bar

"Two pints?" - spørger den unge tjener.

Hund på Tony's Bar

Kvik fyr. Han skal nok blive til noget. Vi bestiller også en cheeseburger til Helle og en rejeomelet til mig. Friske rejer, skal jeg hilse at sige.

Tony's Bar er velbesøgt, og de unge tjenere har nok at se til. Hurtigt og effektivt rydder de af, tager mod bestilling og serverer. Af og til går en utålmodig turist op til baren for at betale. For nogle tager det tid at blive akklimatiseret - når det endelig skal være, er det da bedre at vente med betalingen end på serveringen.

Middag på Piccolo Padre

Efter siestaen nyder vi en espresso på promenadecaféen. I dag holder det tørt, og vi fletter ind i strømmen af mennesker, som promenerer på Tower Road. På The Mariner's Pub bestiller vi en Pernod til solnedgangen. Nøddebrune børn leger i strandkanten og griner, som kun børn kan grine.

Lidt længere ude mod St. Julians ligger Piccolo Padre, hvor vi spiste flere gange i fjor. Vi får et bord på balkonen over brændingen, og da vi har bestilt, er himmel og hav forenet i sort.

Som forret får vi bruschette med tomat og hvidløg. Helles hovedret er penne med tomat, maltesisk pølse og ost fra Gozo. Jeg får spaghetti med Frutti di Mare: mør sprutte, muslinger og rejer. Jeg tror, at havets frugter har været i en let soja-marinade. Det smager fremragende, og desværre kan vi ikke spise op. Vi nyder det sidste af vores Marsovin Chardonnay, før vi spadserer hjem. Regningen lyder på beskedne 12,95 - billigt.

Tre glas af 5 mulige Tre glas af 5 mulige Tre glas af 5 mulige Tre glas af 5 mulige Tre glas af 5 mulige
Piccolo Padre

194/5 Main Street, St. Julians. Tlf. 21344875.

Hvis man kommer fra Sliema ad Tower Road ligger restauranten lige efter bygrænsen til St. Julians, hvor vejen slår et skarpt sving. Stedet er mest til pizza og pasta og er populært hos de lokale. Ærlig mad og god betjening. Tag ikke fejl af Piccolo Padre og den dyre naborestaurant, Barracuda, som ligger lige ved siden af.

Prisleje: billigt.
Piccolo Padres website.