Praktisk om rejsen til Rom

Vi fløj med Norwegian fra Aalborg via København. Pris inkl. bagage (som koster ekstra hos Norwegian) 1538 kr. pr. næse tur/retur. Udrejse onsdag den 9. marts 2011 og hjem igen mandag den 14. marts.

Fra/til lufthavnen

Fra lufthavnen (Fiumicino) tog vi Leonardo Ekspressen til hovedbanegården, Termini. En enkeltbillet kostede 14 euro. Billetten skal stemples. Om du kan finde en gul stempelautomat, der virker, er dit problem.

Nogle automater er fulde af fup. Når man stikker billetten i munden på dem, siger de: "Bzzz!", som om de stempler, men det gør de bare ikke. Så kig efter!

For 8 euro kan man komme med en bus eller et bumletog, men Leonardo Ekspressen er mageligere og gør ingen stop.

Planen var også at tage Leonardo Ekspressen tilbage til lufthavnen, men som man kan læse her, skulle det gå anderledes.

Hotel Raffaello

Vi boede på Hotel Raffaello, som ligger i Via Urbana 3/5. Det er i gåafstand fra banegården, og så kan vi godt lide kvarteret, som gennemskæres af Via Urbana ned til pladsen Piazza della Madonna dei Monti.

For fem overnatninger i et standard dobbeltværelse betalte vi 620 euro. Prisen afhænger af værelsestype, hvor mange dage man er der, og om man er der i weekenden.

Oven i prisen kommer nu den nye turistskat på 2 euro pr. person pr. dag. Den opkræves af hotellet.

Hotellet var udmærket uden at være prangende. Værelset var ikke stort (fx ingen lænestol), men det er nok et spørgsmål om, hvad man er parat til at betale.

Før vi valgte Raffaello, tjekkede vi hotellet på nettet, og den eneste negative omtale, vi kunne finde, var nogle amerikanere (garanteret overvægtige) som brokkede sig over, at brusekabinen var for lille.

Well, brusekabinen er ikke stor, men ærlig talt: Hvor meget plads skal man bruge for at blive våd?

Morgenmaden var okay, og personalet var professionelt (talte bl.a. glimrende engelsk). De brokkede sig heller ikke over, at vi tog nogle flasker ud af minibaren for at få plads til 1 kg parmesan.

Der er WI-FI (trådløs internet) på Raffaello. Normalt mod betaling, men det var gratis, mens vi boede der. Forbindelsen er meget langsom for en bredbåndsvant dansker.

Buskort

Som sædvanlig, når vi skal være i Rom mindst fire dage, købte vi et ugekort til busser og metro. Det koster kun 16 euro, og så er det bekvemt, at man ikke skal stemple hver eneste gang - busserne er nemlig ofte så overfyldte, at det kan være svært bare at komme hen til automaten!

Ugekort til bus og metro i Rom
Ugekort til bus og metro.

Buskort eller billetter kan købes i de fleste kiosker ("Tabacchi"). Læs om de forskellige billettyper på busselskabets hjemmeside.

Vejret i marts

Vejret var ganske pænt, mens vi var der, blot var der regn søndag. Foråret var ikke rigtig kommet endnu, og selvom der var varmere end hjemme, var der kun varme i solen. I skyggen og om aftenen var der køligt.

For rejsetips og fakta om Rom se faktasiden.