Restauranter vi besøgte i Rom

Vi havde glædet os meget til at besøge Osteria della Suburra i Via Urbana 67/69 igen, men restauranten var desværre lukket og tilskoddet. Forhåbentlig kun sæsonlukket eller for renovering. (Opdatering: Da vi kom til Rom igen i maj 2011, var restauranten åben, og vi spiste der.)

Taverna Urbana

Den første aften spiste vi på Taverna Urbana, der som navnet antyder ligger i Via Urbana. Det er en familiedrevet ristorante, som gør det mest i fisk. Vi spiste der en enkelt gang sidste år, og vendte glade tilbage.

Til forret fik vi en tallerken med velsmagende skaldyr og marineret fisk og sprutte.

Taverna Urbana Antipasti
Klik for større billede

Det smagte rigtig godt, men måske var der noget med en af mine muslinger, for i løbet af natten fik jeg kvalme, og foodprocessoren kom i højeste gear. Helle mærkede intet.

Hovedretten var grillet fisk, sprutte og jomfruhummer. Også rigtig godt, og den svale Frascati superiore var en god ledsager. Desserten, tiramisu, var den bedste, Helle har smagt, og hun udtaler sig med autoritet.

Chicco di Grano

Chicco di Grano, Via degli Zingari 6-8, nær Piazza della Madonna dei Monti kendte vi også fra sidste år. Det er et rustikt sted med overraskende god plads, og der kommer en del lokale.

Pappardelle med vildsvinesauce
Klik for større foto

Denne gang spiste vi frokost der en enkelt gang, hvor vi begge fik bruschetta med tomat og pappardelle med vildsvine-sugo. Enkelt og velsmagende.

Samme aften havde vi ikke så megen appetit og nøjedes med en pizza.

Den næste gang, vi besøgte stedet, var fredag aften. De havde drøntravlt, og betjeningen var så som så. Vores pasta kom fx, inden vi var færdige med forretten, og vi sendte den retur, da frisk pasta nu en gang helst skal spises varm.

En af servitricerne tågede rundt og kunne slet ikke finde ud af at aflevere maden ved de rigtige borde. Hele tiden måtte hun hjælpes af kollegaerne.

Nå, men maden var okay, og grappaen fejlede heller ikke noget.

Osteria Tempio di Mecenate

Det bedste sted var nu Osteria Tempio di Mecenate, som ligger i Largo Leopardi, en lille vej mellem Via Merulana og Via Leopardi.

Vi spiste der et par gange i 2007, og denne gang vendte vi altså tilbage. Stedet er med rette populært, og i hvert fald fredag og lørdag vil jeg anbefale, at man bestiller bord (+39 06 48 72 653).

Første aften fik vi skinke og melon til forret efterfulgt af grillet lam med ovnstegte kartofler. Is til dessert.

Anden gang fik vi bruschette. Helle fik scaloppine al limone til hovedret, og jeg fik en mør og velgrillet bøf. Meget lækker kokosis serveret i en halv kokosnød til dessert.

Begge gange blev måltidet ledsaget af en god Dolcetta d'Alba til 15 euro. I det hele taget et godt sted med rimelige priser og konstant høj kvalitet.

Det ligger på "den forkerte side" af Via Cavour, men det er ikke sidste gang, vi besøger Osteria Tempio di Mecenate.