Domkirken og bryllupper i Cefalů

Domkirken i Cefalů er byens største seværdighed, så den kommer jeg nok ikke uden om. Vi boede ca. 5 minutters gang fra kirken og passerede den mange gange på vores færd.

Myten fortæller, at normannerkongen Roger II en gang var i havsnød, og da han landede i sikkerhed i Cefalů, lod han katedralen bygge. Roger har sikkert slået en handel af med Vorherre, da det gyngede værst, og så måtte han stå ved sit ord.

Den normanniske domkirke
Klik for større foto

Byggeriet startede i 1131, og kirken stod færdig i 1240. Man kan læse mere (og mere seriøst) på f.eks. Wikipedia.

Roger blev efter eget ønske begravet i samme domkirke, men senere, da han ikke kunne protestere, blev hans sarkofag flyttet til Palermo.

Kirker interesserer os ikke meget, men vi stak da hovedet indenfor. Kirkerummet virkede lidt strengt og spartansk sammenlignet med andre katolske kirker, jeg har set.

Der er dog et bombastisk sidealter i sølv, som sikkert kunne finansiere en pavelig jetjager. Det har altid undret os, at kirken skulle puge så enorme værdier sammen, når befolkningen levede i dyb armod.

Piazza Duomo - domkirkepladsen

Foran domkirken er der en nydelig plads med palmer, Piazza Duomo. Her kan man kan nyde en forfriskning i parasollernes skygge. Her er liv og nok at se på, men priserne er pebrede. Vi sad der en enkelt gang og fik to små colaer (25 cl) til 7 euro. En dyr citronskive.

Men sådan er det i Italien. Sætter man sig ved et bord på et "mondænt" piazza, koster det kassen. Går du derimod ind på den lille bar rundt om hjørnet og nyder forfriskningen stående, koster den en brøkdel.

Bryllupper i Cefalů

Det betragtes vist som særligt romantisk at blive gift i Cefaů, og mod betaling kan man få arrangeret hele molevitten inklusive fotograf(er) og romantik.

Vi så flere brudepar gå fra domkirken til den gamle havn, hvor de til ære for fotograf og videofotograf måtte posere i timevis. Ja: timevis!

Slæbet på brudens smukke kjole må blive ødelagt, medmindre det er forsynet med et skjult "slidstykke".

Brudepar i Cefalů Brænding
Klik for større foto

Én dag havde jeg virkelig ondt af brudeparret. Der blæste en stiv kuling, og skumsprøjt fra brændingen stod ind over molen, så mine briller blev helt fedtede af salt, selvom jeg stod på afstand.

Det stakkels brudepar var langt mere udsat og må have frosset gudsjammerligt. Men vejret gav selvfølgelig mulighed for nogle usædvanligt romantiske billeder, hvor gommen frelsende holdt bruden, så hun ikke faldt i det frådende hav.

Ihukommende mine briller spekulerer jeg over, hvad fotograferne gjorde for at beskytte linserne; men måske blev optagelserne blot romantisk tågede.