Spadseretur til havnen i Cefalů

I gamle dage landede fiskerne deres fangst i den lille havn og på stranden neden for byen, men byen har en større havn, hvorfra der går færge til Palermo samt ture til øerne nord for Sicilien.

Følger man den hævede kystvej rundt om klippeknolden, kommer man til denne havn, som snarere er en stor marina. På vejen passerer man fyrtårnet, der fejer havet med sin lyskegle om natten. Det er en behagelig spadseretur.

Havnen
Klik for større foto.

Marinaen beskyttes mod havet af en lang mole på den ene side og et næs på den anden. På næsset er der ruiner af et gammelt fæstningsværk.

Man kan som sagt følge kystvejen, som er hævet et stykke over havet, men i roligt vejr kan man noget af vejen også følge en sti, som er anlagt på de skarpe klippeknolde nede ved brændingen.

Her kan man se resterne af den antikke bymur, og man kan lade sig imponere af væksterne, som slår rod og trives i dette ugæstfri miljø af saltvandssprøjt.

Næsten halvvejs mellem byen og havnen er der en holdeplads for busser. Busserne kan ikke køre i byens smalle gader, så det er her, udflugtsturisterne læsses af.

Cappuccino med fint skum og kakao
Klik for større foto.

Skråt over for holdepladsen ligger en bar, som også sælger souvenirs, vin og sicilianske specialiteter. Her laver de en god cappuccino og er vældigt flinke!

Man kan sidde udenfor og betragte turister af alle nationaliteter blive læsset af og gå mod byen i flok.

Turister i flok får mig altid til at værdsætte, at jeg selv er herre over tid, tempo og mål.