Ferielejligheden i Cefalů

De fleste hoteller og ferielejligheder ligger uden for Cefalůs gamle bydel, og her får man sikkert den bedste komfort. Der er simpelthen mere plads, og ofte er det alligevel ikke længere ude, end at man kan gå ind til den gamle by.

Der er for og imod, men skulle vi tilbage, ville vi nok vælge at bo udenfor og tæt på den gamle by.

Der er dog sikkert mere atmosfære og romantik, hvis man bor i det gamle centrum. Det gjorde vi. Vi havde en taglejlighed (3. sal) i Via Bordonaro 57, kun 5 minutters gang fra domkirken i Corso Ruggero.

Gårdsplads

Lejligheden med fritlagte loftsbjælker var ikke stor, men der var, hvad der skulle være: et soveværelse, som næsten var fyldt op af dobbeltsengen, og en lille stue med spisebord, sofa og kogeniche. Derudover et pænt badeværelse og en lille tagterrasse med fin udsigt.

Morgenlys
Klik for større foto

Der er masser af atmosfære i den gamle by, men man skal vide, at trapperne i de gamle huse er stejle - ja, vores var i hvert fald ekstremt stejl, og de opgange, vi så rundt omkring, så ikke bedre ud.

Trapperne er absolut ikke for folk med antydning af gangbesvær, og at få kufferterne slæbt op ad den sidste stejle etape var en atletisk bedrift. Som en formildende omstændighed er trapperne dog som regel af marmor.

I Via Bordonaro var der lidt nattestøj, når natklubben lukkede. Ikke fuldemandslarm, men alligevel generende.

Tagterrassen og mursejlerne

Tagterrasse

Det var lækkert at nyde sin morgenkaffe på tagterrassen i det bløde morgenlys, hvor masser af pibende og akrobatiske mursejlere fløj rundt i halsbrækkende fart.

Det var dog ikke risikofrit at sidde ude under disse flyveøvelser - vi blev ramt af klatter tre gange. Det er sikkert også derfor, at mange altaner har et "læsejl", så vasketøjet forbliver rent.

Jeg ved ikke, hvordan det er uden for centrum, men i den gamle by er der renovation hver dag undtaget søndag. Man sorterer sit affald og stiller poserne ned på gaden inden kl. 8.

Nogle af de lokale hejser posen ned i en snor, og så hænger den der og dingler i en krog. Den skik undrer man sig ikke over, når man én gang har prøvet at bestige en trappeopgang i et af Cefalůs gamle huse.

Indkøbsmuligheder

Grønthandler

I den gamle by er der masser af små forretninger, hvor man kan købe kød, fisk, grøntsager og kolonial.

Små købmænd ("Alimentari") er der mange af, og kommer du forbi slagteren, kan vi varmt anbefale hans fennikelpølse; en pølse krydret med fennikel, som på italiensk hedder "finocchio".

Det er til at huske, hvis man tænker på Pinocchio og bare erstatter P med F.

Der er også et stort og glimrende supermarked, Sidis, i Via Vazzana (hvor også posthuset ligger) uden for den gamle bydel. Man kan følge strandpromenaden og gå op ved Via Vazzana, eller man kan følge Via Roma.

Det er velassorteret og har også en glimrende slagter- og fiskeafdeling. Her handler mange af de lokale, hvilket man tydeligt ser på bæreposerne i gadebilledet.