Botanisk Have i Puerto de la Cruz

Eksotisk blomst Blomster i botanisk have
Klik for større foto

Det er en overdrivelse at sige, at solen står op 7:40, men lyst bliver der da. Vejrudsigten ser ud til at holde stik: gråvejr.

Men det gør ikke så meget. Når man har hungret efter ferie, kan selv regn opleves som manna fra himlen, og truende skyer bliver til dekorative formationer. Faktisk synes det også at klare op med nogle klatter blå himmel hist og pist.

Vi tager en taxi til botanisk have, eller Jardin Botßnico som det hedder på den lokale dialekt. Egentlig er der ikke længere, end man kunne gå, men vejen går ooopad, og taxien koster kun 4,5. Den unge chauffør har en ulden trøje på, men fryser alligevel. Der er også kun 18 grader.

En billet koster 3 euro. Haven er anlagt som et stort rektangel inddelt i felter, som er adskilt af grusbelagte gangstier.

Det er en gammel have grundlagt i 1788. Egentlig var den tænkt som mellemstation, hvor planter fra hele verden kunne rekreere sig i Tenerifes milde klima inden det sidste stræk hjem til Spanien.

Der er masser af palmer, træer, bregner, buske og blomster fra nær og fjern, og alt synes at stortrives.

En del af planterne kender vi hjemmefra som potteplanter, men her når de helt andre størrelser. Nogle (f.eks. gummifigen) bliver enorme jungletræer, og "svigermors skarpe tunge" kunne tage kampen op med en sabelkat, hvis den ikke var uddød.

Blomst i botanisk have Paradisfugleblomst i botanisk have
Klik for større foto

Selv i december er der en del blomster, så haven er sikkert et kalejdoskop af farver og dufte om foråret eller sommeren. Det er ikke kun fuglene, der holder af stedet. Snart myldrer det ind med gæster. Det er åbenbart et rigtigt søndags-udflugtsmål.

La Paz

Vi forlader haven og spadserer tilbage mod hjemmet - nu går det nedad gennem kvarteret La Paz. Solen er kommet frem, og det er rigtig dejligt og lunt. Vejen, vi følger, kunne være en tysk enklave. Der er tyroler-barer, tyske restauranter og sågar tyske frisører. De fleste som går nedad taler også tysk. Dem der går opad siger ikke så meget.

Tyrolerbar i La Paz
Klik for større foto

Vi hviler fødderne på et pizzeria med udendørs servering. Espressoen er god og serveres ekspres. Servitricen er blond og effektiv, men ikke nødvendigvis tysk.

I supermarkedet

Vejen og til sidst trapperne fører ned til supermarkedet nær hjemmet. Vi mangler et par småting og går ind for at handle.

En ældre (dvs. ældre end os) dame i lyserød bluse, hvide bukser og opsat hår er dejset omkuld. Det er nok tilfældigt, at det er sket i afdelingen for vin og spiritus.

Hun er omringet af bekymret personale, som mader hende med vand. Det ser ud til, at hun kommer på benene igen, så måske har hun "bare" været dehydreret.

Hjemme er lejligheden gjort i stand. Dejligt med stuepiger som kender deres besøgelsestid, så vi ikke skal vente med at holde siesta.